Polițiștii sunt hotărâți să dea în judecată ministerele de profil dacă nu va fi mărită valoarea normei de hrană.

Uite mărirea, nu e mărirea. Cam așa poate fi descrisă situația polițiștilor în acest moment. Aceștia solicită ministerelor de profil să mărească valoarea normei de hrană. Nu este pentru prima dată când aceștia fac o astfel de cerere. Ceea ce este diferit este faptul că acum sunt deciși să dea în judecată ministerele dacă nu se li se vor lua în considerare cerințele. Chiar și așa, Lucian Bode, ministrul de Interne are o altă părere. Acesta a susținut public că se va ocupa curând de această problemă

Autoritățile susțin că vor rezolva cât de curând

Sindicatul Sidepol susține că norma de hrană a rămas la aceeași valoare ca acum trei ani, deși un val de scumpiri a afectat România, moment în care polițiștii, dar și cei angajații din STS, SRI și SPP ar fi trebuit să primească mai mulți bani. Acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb, Lucian Bode promite că se va întâlni cu reprezentații structurilor sindicale și va discuta această problemă.

În prezent, norma de hrană este de 34 de lei pe zi. La un calcul simplu, suma se ridică la 1.000 de lei pe lună, iar polițiștii nu sunt mulțumiți de această sumă și cer o mărire. Reprezentanții sindicatelor susțin că odată cu valul de scumpiri, norma de hrană ar fi trebuit să fie 45 de lei.

Polițiștii, revoltați de amânarea creșterii normei de hrană. Când vor primi aceștia mai mulți bani
Unsplash

Autoritățile promit că vor găsi o soluție curând, doar că angajații din aceste structuri nu mai cred în promisiunile ministerelor. Reprezentanții sindicatelor au precizat că dacă nu le vor fi respectate cerințele, nu vor ezita să dea în judecată structurile care se ocupă de acest subiect.

„Noi avem un dialog constant cu structurile sindicale și în zilele următoare ne vom întâlni, inclusiv pe acest subiect, pe uniforme, pe norma de hrană, pe Ordonanța 130”, a declarat Lucian Bode, ministrul de Interne în spațiul public.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.