Criminalul cu sânge rece care a ucis și decapitat un bărbat în județul Botoșani a fost găsit de polițiști.

Agresorul era chiar o persoană apropiată a victimei. Autoritățile au rămas șocate când au văzut ce ascundea acesta în locuința lui.

O crimă teribilă a fost descoperită sâmbătă, 21 ianuarie, în localitatea Călărași, județul Botoșani. Un bărbat a fost găsit decapitat în propria curte de o rudă a sa, care venise să vadă ce face. Autoritățile s-au deplasat numaidecât la fața locului și au început căutările criminalului.

În primă instanță, criminaliștii și polițiștii nu au avut niciun suspect. Știau că acesta locuia singur și obișnuia să consume alcool, așa că au pornit în căutarea unui posibil tovarăș de pahar.

În cele din urmă, au ajuns la nașul de cununie al victimei. Iar atunci când au început să-i percheziționeze locuința, nu au mai avut niciun dubiu că el este criminalul pe care îl căutau. Autoritățile au descoperit dovezi clare în casă.

La locuinţa individului s-au găsit obiecte vestimentare purtătoare de sânge, inclusiv încălţămintea care ar fi lăsat urme la faţa locului. Se va face o expertiză a acestora, dar la prima observaţie sunt mari şanse să fie vorba de aceeaşi pereche de încălţăminte, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Chihaia.

Bărbatul locuia singur și fusese părăsit de soție

Anchetatorii au descoperit despre bărbatul ucis că trăia singur de mai mult timp, după ce fusese părăsit de soție. În vârstă de 54 de ani, obișnuia să-și verse amarul pe sticlele de alcool.

Acest viciu i-ar fi adus și sfârșitul. O primă ipoteză a polițiștilor a fost faptul că a fost ucis după ce o petrecere s-a transformat într-un scandal. Alături de criminalul său și alți posibili presupuși indivizi, victima ar fi petrecut între noaptea de vineri spre sâmbătă.

Doar că în urma unei altercații violente, nașul său l-a atacat. Poliția nu a stabilit încă dacă bărbatul era mort înainte să fie decapitat. A fost găsit a doua zi într-o baltă de sânge și cu corpul despărțit de cap. Echipajele de ambulanță chemate la fața locului nu au putut decât să declare decesul.