Reclamă
Reclamă

Într-un început de weekend intens, polițiștii din țară au salvat 25 de persoane, au suspendat 275 de certificate de înmatriculare și au reținut peste 200 de infractori, conform unui comunicat al Ministerului de Interne.

În ultimele 24 de ore, 637 de șoferi au rămas fără permis de conducere, după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Dintre aceștia, 86 au fost depistați sub influența alcoolului, iar 15 sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise.

Polițiștii au intervenit la un total de 5.495 de evenimente, dintre care 3.704 au fost cazuri privind ordinea publică și 1.791 situații de urgență, se menționează în comunicatul Ministerului de Interne.

Reclamă

În sectorul ordinii și siguranței publice, au fost înregistrate 1.005 posibile infracțiuni. Autoritățile au reținut în flagrant 207 autori de infracțiuni, care au comis 281 de fapte penale.

În plus, 22 de persoane urmărite au fost depistate, iar 34 de persoane au primit măsuri preventive. Verificările efectuate cu aplicația eDAC au însumat 22.581 de controale, menite să prevină și să combată faptele ilegale. Au fost identificate 23 de alerte semnalate de eDAC, inclusiv patru persoane dispărute sau căutate și trei persoane căutate pentru proceduri judiciare.

În ceea ce privește siguranța rutieră, 637 de conducători auto au fost scoși din trafic pentru că prezentau un pericol pentru ceilalți participanți. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce, conform legii. De asemenea, 275 de autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic au fost oprite din circulație, certificatele lor de înmatriculare fiind retrase până la remedierea problemelor.

Peste 3.600 de polițiști de frontieră au acționat cu 900 de mijloace de mobilitate, dintre care 2.135 au supravegheat frontiera, iar 1.305 au efectuat controale de frontieră în punctele de trecere. În urma acestor controale, 27 de cetățeni străini au fost respinși la intrarea în România și 16 la ieșirea din țară. Bunuri în valoare totală de 208.506 lei au fost reținute în vederea confiscării, iar 46 de infracțiuni au fost constatate, dintre care 12 la controlul frontierei și 34 în zona de frontieră. Au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, totalizând 32.565 de lei.

În cazul situațiilor de urgență, au fost efectuate 1.403 misiuni de asistență medicală, 160 de misiuni de stingere a incendiilor și șapte misiuni de descarcerare, fiind salvate 13 persoane. În domeniul aviației, 10 aeronave au efectuat misiuni aero-medicale, de monitorizare a traficului rutier și de supraveghere a frontierei de stat, salvând 12 persoane.

În domeniul imigrărilor, doi cetățeni străini au fost depistați cu ședere ilegală. Au fost eliberate 648 de permise de ședere pentru protecția temporară, dintre care 41 în ultimele 24 de ore. Gradul total de ocupare al centrelor de cazare IGI a fost de 24,2%.

Ministerul de Interne confirmă că intervențiile polițiștilor au fost esențiale pentru menținerea siguranței și ordinii publice în ultimele 24 de ore.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro