Ne-am obişnuit ca în secolul lui „Garcea” să găsim pe străzile din România tot mai mulţi poliţişti care fac abuz în serviciu, sau care se comportă mai rău decât huliganii din gara de Nord. După situaţia în care elevii de la Câmpina au cărat droguri în căminul instituţiei, moment care s-a făcut cunoscut rapid în toată ţara, urmează un alt episod în care câţiva poliţişti reuşesc să facă întreaga Poliţie Română de ruşine.

Reclamă

S-a întâmplat în Municipiul Câmpulung Muscel, din judeţul Argeş, într-o liniştită şi ploioasă seară de decembrie, moment în care oamenii legii, după cum se spune, au decis să meargă cu maşina într-un spaţiu pietonal public din faţa Primăriei proaspăt amenajat.

Reclamă

Poliţiştii nu au ţinut cont nicio secundă de regulament şi au parcat maşina unde nici Administraţia Domeniului Public şi Privat nu reuşeşte să îşi bage utilajele, la nevoie.

Când un tânăr a văzut neregulile a început să filmeze. De aici începe acţiunea. Se pare că poliţiştii au observat că sunt filmaţi şi au venit la tânărul care înregistra videoclipul, l-au jignit în mai multe rânduri, iar apoi au încercat să îl mituiască cu suma de 100 de lei, în schimbul clipului în care aceştia apar încălcând neregulile.

După ce tânărul a plasat imaginile la redacţia unui ziar local, Evenimentul Muscelean, povestea a devenit virală şi a iscat un val de conflicte în mediul online, printre care şi poliţişti vizibil deranjaţi de faptul că întâmplarea a fost făcută publică.

Vă prezentăm postarea iniţială a redacţiei E.M. :

„Obrăznicie de poliţist proptit cu maşina de serviciu în buza fast-food-ului din Piaţa Primăriei:
„Hai să-ţi iau un sandviş, că pari fomist!”

Tupeu, combinat cu lene şi sfidare, la membrii unui echipaj de Poliţie, cu dureri în cot de pavajul din Piaţa Primăriei, de care Liviu Ţâroiu are atâta grijă încât nu s-a îndurat să monteze un brad în centru, de sărbători. În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00:30 – 01:00, o maşină a Poliţiei a tăiat Piaţa Primăriei, cu o direcţie precisă: fast-food-ul de la parterul „blocului rechinilor”, care funcţionează lângă florăria din laterala imobilului. Întrucât ploua, poliţiştii aflaţi în timpul serviciului au parcat, cu o obrăznicie fantastică, la uşa magazinului, unde maşina de Poliţie a staţionat cât timp agenţii şi-au astâmpărat foamea.
După ce au savurat cina nocturnă, poliţiştii s-au urcat în maşină şi au traversat din nou Piaţa Primăriei, prin faţa instituţiei, moment în care au remarcat că sunt filmaţi. Au oprit, au coborât şi s-au îndreptat glonţ către tânărul care nu s-a lăsat intimidat de grosolăniile din repertoriul poliţiştilor. „Hai să-ţi iau un sandviş, că pari fomist!”, l-a abordat un agent pe tânăr, care, bineînţeles, l-a refuzat. „Hai să-ţi dau 10 lei, că, dacă stai noaptea în faţa Primăriei, sigur eşti un sărăntoc!”, a continuat cu neruşinare agentul.
Întrucât cel care i-a surprins în „acţiune” nu ceda, poliţistul a urcat suma la 100 lei, în contul filmării, pe care tânărul a refuzat să i-o vândă. Motivaţia echipajului de a da ture prin Piaţa Primăriei cu maşina Poliţiei a fost că în zonă nu există niciun indicator care să interzică circulaţia, prin urmare, poate intra oricine”, se arată în postarea de pe Facebook.