Un caz foarte grav de luare de mită a fost semnalat zilele acestea în orașul Brașov. Un polițist de la rutieră a cerut suma de 1000 de lei unui șofer pentru a-l scuti de sancțiunile legale.

Bărbatul a acceptat să îi dea banii polițistului,însă a ales să apeleze imediat linia anticorupție 0800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție. Se pare că șoferul a fost implicat într-un accident auto în urma căruia au rezultat și victime, iar în urma testării cu aparatul etilotest s-a dovedit că el consumase alcool.

Confrom legii, el urma să fie amendat conform legislației în vigoare și să îi fie reținut permisul de conducere. Polițistul a ales însă să îi facă propunerea ca în schimbul sumei de 1000 de lei să facă uitat acest incident și chiar să șteargă evidența faptelor.

În prezent, pe numele polițistului a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 24 de ore și urmează să fie anchetat pentru trafic de influență și luare de mită.

Este foarte important ca românii să știe de existența liniei anticorupție și să semnaleze acest fel de evenimente. Mita nu ar mai trebui acceptată și orice tentativă ar trebui semnalată de urgență.