Bărbatul care a murit carbonizat după ce a intrat cu maşina într-o cisternă încărcată, în judeţul Brăila, era poliţist, fiind angajat în 2022. El avea 22 de ani şi a mai încercat să se sinucidă în luna februarie, când tatăl său l-a găsit inconștient în cadă. În urma incidentului, a urmat ședințe de asistenţă psihologică, iar pentru câteva luni i s-a restras armamentul din dotare şi nu a lucrat cu publicul, potrivit News.ro.

IPJ Brăila a transmis joi precizări cu privire la accidentul dintre o maşină şi o cisternă încărcată, care s-a soldat cu decesul şoferului autoturismului.

„Din primele verificări efectuate, se pare că șoferul autoturismului, ce a fost găsit carbonizat, ar fi un tânăr de 22 de ani din Brăila, încadrat din sursă externă în luna noiembrie 2022 la Poliția Municipiului Brăila – Biroul Ordine Publică. De asemenea, având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind o tentativă de suicid a acestuia, precizăm că, la data de 15 februarie a.c., în jurul orei 19:30, poliţiştii au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că l-ar fi găsit pe fiul său, de 22 de ani, din Brăila, inconștient în cadă”, a transmis Poliţia Brăila.

Sursa citată a precizat că tânărul a fost preluat de un echipaj al ambulanței, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a se impune internarea acestuia.

„Având în vedere cele constatate, au fost efectuate şapte şedințe de asistenţă psihologică de specialitate. De la momentul incidentului, poliţistului i-a fost retras armamentul din dotare, desfăşurând activităţi ce nu presupun relaţia cu publicul până la data de 30 aprilie a.c.. Începând cu data de 1 mai a.c., a efectuat serviciul de pază la sediul Poliţiei Municipiului Brăila cu armamentul din dotare. În această perioadă, nu au fost observate schimbări de comportament de natură a ridica suspiciuni”, au mai precizat poliţiştii.

Acestia au menţionat că, la data de 4 iunie, poliţistul a fost reintrodus în serviciu în cadrul Biroului Ordine Publică.