Un important politician PSD a fost prins în flagrant în timp ce încasa o mită uriașă. Este vorba de Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui. 

Politician important PSD, prins când lua mită 1.25 milioane de lei

Politicienii corupți sunt încă, din păcate, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă țara noastră. DNA a anunțat că a prins în flagrant un important nume din PSD, care ocupă puncția de președinte al Consiliului Județean Vaslui.

Este vorba despre Dumitru Buzatu, prins vineri, 22 septembrie, în flagrant, când urma să încaseze o avere pentru un favor. Mai exact, urma să primească banii, iar în schimb să acorde un contract evaluat la cel puțin 12 milioane de lei, finanțat cel mai probabil din bugetul Consiliului Județean Vaslui.

Procurorii anticorpuție au aflat despre acest lucru și l-au surprins chiar după ce a mers să încaseze banii. Buzatu a fost reținut, după ce suma a fost găsită în portbagajul mașinii sale.

Oamenii legii au transmis că președintele CJ Vaslui s-a întâlnit cu persoana de la care a primit banii la un restaurant, la orele serii. După ce a fost reținut, anchetatorii au efectuat percheziții la domiciliul său.

Dumitru Buzatu

Anunțul lui Marcel Ciolacu după ce Buzatu a fost prins

La scurt timp după ce anunțul reținerii lui Dumitru Buzatu a fost făcut public, a venit și prima reacție din partea lui Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Liderul social-democraților susține că președintele CJ Vaslui, unul dintre cei mai longevivi lideri județeni, va fi exclus din partid. Aceasta ar trebui să fie, a mai spus Ciolacu, atitudinea față de toți politicienii corupți din PSD.

Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!