Reclamă

Pandemia a schimbat mersul normal al lucrurilor în lume, implicit în România. Acum, oamenii se pregătesc de concedii, de mersul la mare sau la munte. Însă nu se ştie când  va fi permis acest lucru, cum va fi permis şi cu reguli. În acest context, Poliţia Română spune când putem merge la mare. Pe marginea acestui subiect au vorbit mai multe persoane care sunt factori de decizie. Aici menţionăm premierul Orban, Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie Alexandru Rafila, Ministrul MAI, Marcel Vela sau minsitrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

În mod normal, dacă numărul cazurilor de îmbolnăvire scade, atunci starea de alertă se va ridica de la 15 iunie. Din acel moment, oamenii vor avea voie la mare. Românii se întreabă însă dacă şi până atunci vor avea voie.

Poliţia Română spune când putem merge la mare

„În situația în care mersul la mare presupune o deplasare în afara localității/zonei metropolitane, motivul trebuie să se încadreze în prevederile HG 394 din 18.05.2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la capitolele care prevăd excepțiile de la interdicția de părăsire a localității/zonei metropolitane și trebuie completată corespunzător declarația pe propria răspundere.

Conform HG 394/2020, activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) sunt permise cu participarea a cel mult 3 persoane care nu locuiesc împreună”, spune Poliția Română.

Astfel, cel mai recomandat este ca oamenii să aştepte până la ridicarea stării de alertă. Acestea nu sunt doar reguli date, ţinând cont că virusul încă există ş încă face victime. Dacă numărul cazurilor va scădea favorabil, atunci românii se vor putea bucura de relaxarea măsurilor. Dacă numărul va creşte, atunci riscăm să ne întoarcem la măsuri de prevenire şi mai drastice. Totul ţine de cum va evolua pandemia de coronavirus pe teritoriul ţării.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro