În această perioadă, șoferii trebuie să fie extrem de atenți la trafic din cauza condițiilor meteo. Iată care sunt sfaturile oamenilor legii. 

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să fie extrem de prudenți în această perioadă. Din cauza condițiilor meteo, sunt drumuri pe care se formează polei, iar pe mai multe artere rutiere din țară se circulă cu dificultate. 

Miercuri dimineață, de exemplu, Centrul Infotrafic a transmis conducătorilor auto o avertizare. Pe mai multe drumuri din țară s-a depus polei, motiv pentru care este nevoie de o atenție sporită la volan. Reamintim că meteorologii au emis o avertizare meteo de cod galben pentru zona montană a județelor Bihor, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara și Maramureș. 

Recomandările polițiștilor pentru șoferii din România

Avertizarea meteorologilor este valabilă de miercuri, ora 10:00, până vineri ora 10:00. La munte va ninge mult. În acest context, polițiștii îi sfătuiește pe șoferi să se informeze cu privire la condițiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze. De asemenea, aceștia nu trebuie să uite că în această perioadă, în care pe șosele sunt depuneri de polei și zăpadă, autoturismul trebuie să fie echipat corespunzător.  

În cazul în care șoseaua este umedă, șoferilor le este recomandat să reducă viteza, pentru a putea opri în siguranță, în caz că situația o impune. În aceste condiții, distanța de frânare este mult mai mare. 

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să fie extrem de prudenți în această perioadă. Din cauza condițiilor meteo, sunt drumuri pe care se formează polei, iar pe mai multe artere rutiere din țară se circulă cu dificultate. 

Mii de morți pe șoselele din România

Reamintim că România este una dintre primele țări din Uniunea Europeană în care își pierd viața, anual, mii de șoferi. Deși avem un Cod Rutier pe care trebuie să îl respectăm cu sfințenie, mulți șoferi nu țin cont de reguli sau de recomandările oamenilor legii.  

Potrivit cifrelor oficiale furnizate în anul 2022, în anul 2021, pe drumurile din Europa au murit 19.823 de persoane în accidente rutiere grave. Acest număr este în creștere cu 1.000 de persoane, comparativ cu anul 2020. Din păcate, la noi în țară au murit cei mai mulți oameni din cauza tragediilor de pe șosele. 

În anul 2021, la noi în țară, au avut loc 4.915 accidente rutiere grave. În aceste evenimente au murit 1.779 de persoane și au fost rănite grav 3.790 de persoane. De asemenea, alte 2.235 de persoane au fost rănite ușor. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.