Reclamă
Reclamă

Polițiștii au prins marți patru bărbați în incinta casei din Londra a prim-ministrului Rishi Sunak. Incidentul s-a petrecut în timp ce acesta participa la un eveniment legat de vizita de stat a Japoniei la Londra, potrivit Sky News.

Patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 52 de ani sunt arestați și acuzați de violare de domiciliu după ce au încercat să intre în casa premierului britanic.

„Am arestat patru persoane în terenul casei de circumscripție a primului ministru în această după-amiază. Ofițerii noștri se aflau cu cei patru bărbați la un minut de la intrarea lor în teren”, se arată într-un comunicat al poliției locale, potrivit sursei citate.

Reclamă

Arestările au legătură cu un protest al grupului de campanie Youth Demand, care a organizat o serie de acțiuni împotriva performanței guvernului conservator și a politicilor propuse de laburiști. Un purtător de cuvânt al grupului a declarat că trei dintre cei arestați luau parte la demonstrație, în timp ce al patrulea era un fotograf independent. Grupul a declarat că acțiunea a fost un „cadou de despărțire” pentru prim-ministru și guvernul conservator. Youth Demand se descrie ca o campanie care solicită un embargo asupra armelor Israelului, precum și revocarea de către guvern a noilor licențe de petrol și gaze acordate începând din 2021.

Cei patru suspecți sunt interogați de poliție și rămân în custodia polițiștilor pe tot parcursul cercetărilor.

Nu este pentru prima dată când proprietatea privată a premierului Marii Britanii este încălcată. Vara trecută, un grup de protestatari a escaladat acoperișul casei acestuia. Aceștia au afișat bannere cu mesajul „Fără petrol nou” și au acoperit clădirea cu țesături în timp ce prim-ministrul și familia sa erau plecați în vacanță în California.

Inculpații au pledat nevinovați în fața acuzațiilor, iar procesul în care se va decide dacă sunt sau nu vinovați va fi în luna iulie.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro