Regatul Unit se pregătește de schimbări majore.

De la imnul național la bancnote și ștampile la pașapoarte, multe schimbări materiale vor interveni după moartea Reginei Elisabeta a II-a și urcarea lui Carol al III-lea.

Monede și timbre

social media

Chipul regelui Carol al III-lea va începe să apară pe monede și bancnote din Marea Britanie și din alte țări din întreaga lume. Înlocuind-o pe Regina Elisabeta a II-a.

Efigia sa va apărea și pe alte câteva monede folosite în Caraibe de Est, Canada, Australia și Noua Zeelandă. Același lucru se va aplica și pentru alte insule și teritorii controlate de Coroana Britanică.

Pe timbrele poștale apare și chipul regretatei Regine. Iar pe cutiile poștale este aplicat acronimul EIIR, pentru Elisabeta a II-a Regina, așa că și acesta va trebui schimbat. Acest lucru este valabil și pentru însemnele de pe căștile de poliție.

God save the King

Imnul național britanic, anterior „God Save The Queen”, va deveni „God Save The King”. Cu o versiune masculinizată a versurilor.

Această schimbare va veni, fără îndoială, ca o provocare pentru mulți din Marea Britanie, care cântă „God Save the Queen” din 1952. Imnul reprezintă unul dintre cele două imnuri naționale ale Noii Zeelande și este imnul regal al Australiei și Canadei. Ambele având propriul imn național.

Pașapoarte, documente și titluri

Formularea de pe coperta interioară a pașapoartelor din Regatul Unit, vor trebui actualizată. Un text similar apare în pașapoartele din Australia, Canada și Noua Zeelandă. De asemenea, după ce se ridică un pahar în timpul întâlnirilor oficiale, „Regina” va fi acum înlocuită cu „Regele”. În Insulele Channel, expresia franceză neoficială folosită la prăjire („La reine, notre duc”, sau „The Queen, our duke”) va deveni „Le roi, notre duc” („Regele”).

Numele Guvernului Majestății Sale („Maestatea Sa”), Trezoreria și Vama vor fi acum înlocuite cu „Majestatea Sa”. Acum va fi Discursul Regelui, și nu cel al reginei. Cel care va deschide sesiunea parlamentară prezentând în parlament programul guvernului.

Garda Reginei, favorită pentru turiștii care vizitează Palatul Buckingham, își va schimba și numele. Poliția nu va mai păstra pacea reginei. Ci cea a regelui. Iar biroul avocaților se va schimba de la „QC („Consiliul reginei”) la KC („Consiliul regelui”).