Reclamă
Reclamă

Poliția din New York a împușcat mortal un copil de 13 ani care a fugit de agenți în timp ce ținea în mână un pistol de jucărie, au transmis autoritățile din statul american, citate de BBC.

Ofițerii de poliție l-au oprit pe Nyah Mway și pe un alt copil de 13 ani, vineri noapte, pentru că cei doi corespundeau semnalmentelor unor suspecți căutați pentru niște jafuri recente în Utica, a transmis poliția new-yorkeză.

În timp ce erau interogați, Nyah Mway a luat-o la fugă, iar polițiștii l-au urmărit. Șeful poliției Utica, Mark Williams, a declarat că agenții au observat „ceea ce părea să fie o armă de foc”.

Reclamă

Unul dintre ei l-a pus la pământ pe copil, iar în timpul „luptei de la pământ”, un alt ofițer a tras un singur glonț în pieptul copilului. El ar fi primit primul ajutor la fața locului, însă a murit, ulterior, la spital.

Polițiștii au făcut publice înregistrările de pe camerele de corp după ce comunitatea revoltată l-a huiduit pe șeful poliției în timpul conferinței de presă. La aceasta a participat și familia copilului ucis.

În imaginile de pe camerele de corp, pare că tânărul scoate ceea ce polițiștii spun că era o replică de pistol în timp ce o ia la fugă. Ofițerii pot fi auziți strigând „pistol!” unul la celălalt.

Conform conducerii poliției, cei doi au crezut că au văzut o armă reală. Era, de fapt, o replică a unui pistol Glock-17, care trăgea doar cu bile de plastic.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro