Reclamă
Reclamă

Poliția de Frontieră a Republicii Bulgaria avertizează asupra creșterii semnificative a traficului prin punctele de trecere a frontierei Kulata și Mazaka, în contextul vacanțelor în plină desfășurare. Acestea sunt puncte cheie între Bulgaria și Grecia, folosite intens de turiști, inclusiv de un număr mare de români.

„Poliția de Frontieră a Republicii Bulgaria ne-a informat prin Centrul Comun de Contact Giurgiu de faptul că, în această perioadă, se înregistrează o creștere semnificativă a traficului prin punctele de trecere a frontierei Kulata și Mazaka. De asemenea, a crescut și numărul de turiști români care călătoresc dinspre Republica Grecia”, se arată într-o postare distribuită de Poliția de Frontieră prin pagina sa de Facebook.

Pentru a evita aglomerația, Poliția de Frontieră recomandă utilizarea unor puncte alternative de trecere a frontierei între Bulgaria și Grecia, care au un trafic mai scăzut și permit o trecere mai rapidă la controlul de frontieră.

Reclamă

Astfel, turiștii care doresc să călătorească spre Salonic, Kavala și Peninsula Halkidiki sunt sfătuiți să folosească punctul de trecere Ilieden, ca alternativă la punctul de trecere a frontierei Kulata. Pentru cei care călătoresc în stațiunile din zona Xanthi, Komotini și Insula Thassos, se recomandă punctul de trecere a frontierei Zlatograd, alternativă la punctul de trecere a frontierei Makaza. În plus, pentru destinațiile din regiunea Alexandropoulis, se sugerează utilizarea punctului de trecere a frontierei Kapitan Petko Voivoda.

„Fiecare dintre noi avem prieteni, cunoștințe care vor pleca în vacanță, hai să ajutăm ca informația să ajungă la ei, hai să dăm un share”, au adăugat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Așadar, utilizarea acestor puncte alternative de trecere poate scuti turiștii de nervi și timp pierdut în vămile aglomerate, oferindu-le o cale mai rapidă și mai comodă pentru a ajunge la destinațiile lor din Grecia.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro