Reclamă

„Punțile cu rădăcini vii” din India, Meghalaya se întăresc pe măsură ce copacii cresc. Ele nu sunt cele mai înalte sau mai lungi poduri din lume, dar conțin un șir de sculpturi din rădăcinile copacilor indieni și sunt minunate lucruri inginerești pe care arhitecții moderni le pot observa și copia în designul lor.

Cercetătorii spun că aceste structuri se pot întinde până la 50 de metri și pot dura sute de ani, și ar putea ajuta orașele noastre să se adapteze la temperaturile în creștere asociate crizei climatice.

Podurile se întind pe râurile și pârurile din platoul muntos Meghalaya aflat India, conectând sate și permițând fermierilor să acceseze pământurile lor. Toate sunt construite – sau cultivate – din rădăcinile aeriene ale aceluiași tip de copac: Ficus elastica sau arborele de cauciuc indian.

Spre deosebire de podurile din lemn sau bambus, acestea nu sunt ușoare și nu putrezesc – o problemă mare în construirea lor a fost faptul că aceasta locație este foarte umedă și oamenii s-au gândit la arborele care rezistă cel mai mult la asemenea condiții.

De asemenea, s-au dovedit mai durabile decât podurile realizate din structuri moderne de oțel care se ruginesc rapid și se degradează în condițiile climatului umed.

Aceste poduri, nu numai că ajută oamenii să traverseze dintr-un loc în altul cu marfa pe care o produc ci sunt și o atracție turistică inedită, mediul lor se creștere fiind unul în strânsă legătură cu natura.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro