Reclamă
Reclamă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marți, după întâlnirea cu liderul PSD Marcel Ciolacu, că PNL va avea propriul candidat la prezidențiale și urmează să stabilească în forurile de conducere ale partidului nominalizarea.

El a precizat că a discutat cu liderul PSD despre formarea de majorități acolo unde PSD și PNL au candidat pe listă comună. Întâlnirea dintre cei doi lideri ai coaliției a fost prima după alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

”PNL va avea propriul candidat. Urmează să stabilim în forurile de conducere ale partidului”, a subliniat Nicolae Ciucă. Întrebat dacă este posibilă o candidatură comună PSD-PNL la alegerile prezidențiale, acesta a răspuns ferm: „Nu”.

Reclamă

Pe de altă parte, ieri, Paul Stănescu a fost întrebat dacă PSD va merge la alegerile prezidențiale în alianță cu PNL sau separat și când ar trebui să fie decis candidatul respectiv. „Fără discuție, Marcel Ciolacu va fi candidatul PSD la prezidențiale. Nu l-am întrebat dacă își dorește, dar e o cutumă în PSD, președintele partidului candidează la funcția prezidențială și eu cred că domnul Ciolacu își asumă lucrul ăsta, are curajul”, a spus Stănescu.

Cei doi lideri ai coaliției au discutat, printre altele, despre posibilitatea formării de majorități în țară, acolo unde au existat liste comune PSD-PNL, însă nu au avansat discuții despre o candidatură comună la prezidențiale. Confirmarea oficială a candidatului PNL va avea loc ulterior, după ce partidul își va stabili poziția.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro