Reclamă
Reclamă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că este necesar ca PNL și PSD să propună fiecare propriul candidat la alegerile prezidențiale. El a subliniat că este firesc ca Marcel Ciolacu să candideze din partea PSD.

„Cred că, în momentul de față, este nevoie ca fiecare dintre cele două partide să vină cu propriul candidat, pentru că vorbim de cea mai reprezentativă funcție în statul român, vorbim de persoana care primește cel mai mare vot de încredere din partea cetățenilor români și există totuși, oricât de mult am vrea noi să vorbim despre această coaliție și beneficiile unei guvern stabile, există hardcore-ul votanților, și de o parte, și de cealaltă, care cu certitudine nu se vor duce să voteze un candidat comun”, a declarat Nicolae Ciucă duminică seară la Prima News, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că, deși lista comună a îndeplinit obiectivul propus, rezultatele fiecărui partid separat sunt superioare. „Dacă ne ducem pe scorurile obținute de PNL și PSD, vedem că ele nu mai sunt în același echilibru. Separat, cele două partide, suma procentelor este mult mai mare decât cel obținut pe lista comună. Ca atare, este absolut de luat în seamă, ca o lecție învățată, că este bine ca fiecare dintre cele două partide să aibă drumul său.”

Reclamă

Răspunzând unei întrebări, Ciucă a subliniat că cel mai dezirabil scenariu este ca PSD și PNL să aibă candidați separați la prezidențiale. „Da, este cel mai bun lucru, pentru democrație, pentru electoratele fiecăruia dintre cele două partide”, a afirmat președintele PNL.

Nicolae Ciucă a dezvăluit, totodată, că ar fi de preferat o construcție politică de dreapta, însă scorul electoral obținut nu permite formarea unei majorități. „Putem cu acest scor final să facem o majoritate consistentă? Nu putem. Deci nu există în momentul de față perspectiva unei majorități. Perspectiva de majoritate și de asigurare a stabilității țării a fost pe această formulă (alianța cu PSD – n.r.). Dacă mâine am avea un scor care să ne confere o majoritate, sigur că ar fi de preferat să avem un construct politic pe dreapta.”

În ceea ce privește relația cu USR, Ciucă a spus că se așteaptă să aibă un dialog bun cu Elena Lasconi, cea care și-a anunțat candidatura la șefia USR. „O cunosc pe doamna Lasconi, ne-am întâlnit de două-trei ori. Este o doamnă cât se poate de respectabilă și mă aștept să avem un dialog cât se poate de bun.”

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro