Reclamă
Reclamă

PNL joacă la două capete și ia în considerare negocieri cu Mircea Geoană pentru a asigura funcția de premier, în eventualitatea în care Nicolae Ciucă nu intră în turul II pentru Palatul Cotroceni. Liberalii pun la punct planul de rezervă în acest scenariu, conform unor surse.

Elena Crângașu, jurnalist Digi24, a relatat că „PSD le-a dat un ultimatum celor din PNL, mai exact ministrului de Interne, să vină cu Hotărârea de Guvern privind organizarea alegerilor, dar planurile în PNL sunt altele. Sunt multe scenarii pe masă, indiferent de declarațiile publice pe care le vedem. Fie că vorbim despre tandem, fie că vorbim despre liste comune la parlamentare, toate acestea sunt pe masă, sunt în negocieri, nu sunt închise, până vineri cel puțin. Fiecare încearcă să-și asigure ceva în dreptul partidului, o funcție.”

PNL își dorește ca alegerile să fie programate mai spre finalul anului pentru a reuși să-l crească în sondaje pe președintele partidului, Nicolae Ciucă, cel care va fi și candidatul pentru Cotroceni. Planul de rezervă al liberalilor implică o posibilă negociere chiar și cu Mircea Geoană, având în vedere opțiunea ca Nicolae Ciucă să nu intre în turul II, iar cursa prezidențială să fie disputată între Mircea Geoană și Marcel Ciolacu.

Reclamă

Conform surselor, liberalii nu sunt siguri că Marcel Ciolacu, odată ajuns președinte, le va oferi funcția de premier. De aceea, sunt dispuși să negocieze și cu Mircea Geoană pentru a-și asigura poziția dorită. Aceste scenarii sunt discutate intens, iar decizia finală ar putea fi luată în cadrul Biroului Politic Național (BPN) al PNL, programat pentru săptămâna viitoare.

Toate aceste informații reflectă dilemele și negocierile interne din cadrul PNL, care caută să-și maximizeze șansele de a rămâne într-o poziție de influență. Vom afla mai multe despre direcția finală pe care o va lua partidul după ședința BPN.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro