Cod galben de ploi și grindină în aproape toată țara

România pare că nu va scăpa prea curând de ploile torențiale și de grindina, ce a făcut ravagii în ultima săptămână. După două zile de pauză, se anunț alte zile cu precipitații bogate. Meteorologii vin, din nou, cu vești proaste și au anunțat cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, în aproape toată țara. Care sunt zonele cele mai afectate?

Cod galben de ploi și grindină

Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting Cod galben de instabilitate atmosferică accentuat. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, averse torențiale şi  grindină. Avertizarea este valabilă în intervalul 17 iunie, ora 11:00 – 18 iunie, ora 06:00. Codul galben vizează Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banatul.

„În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și local în Dobrogea și Banat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină. Noaptea aria acestor fenomene va fi în restrângere treptată. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.”, au precizat meteorologii.

Ploile și grindina pun, din nou, stăpânire pe România! Aproape toată țara se află în cod galben. Ce zone sunt afectate
meteoromania.ro

Prognoza meteo, 17 iunie 2022

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 10 iunie 2022. Potrivit ANM, astăzi cerul o să fie înnorat în majoritatea teritoriului. Înnorările vor fi temporar accentuate, în special în doua parte a zilei și pe timpul nopții. Lăsarea serii aduce averse de ploaie cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri grindină.

Pe parcursul zilei precipitațiile sub formă de ploaie vor apărea cu o probabilitate mai mare pe arii mai extinse în centrul țării și în zonele montane înalte. Pe timpul nopții, precipitațiile se vor extinde în sudul țării.

Astăzi, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zonele montane înalte și pe timpul averselor de ploaie. În ceea ce privește valorile termice, temperaturile maxime ale zile se vor încadra între 32 și 21 grade, în timp ce minimele se vor situa între 18 și 8 grade.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.