Reclamă
Reclamă

Ploile abundente au făcut ravagii în sudul și centrul statului Chile, ducând la moartea unei persoane și provocând daune materiale considerabile. Autoritățile au declarat „stare de catastrofă” în mai multe regiuni ale țării, conform Deutsche Welle.

Precipitațiile masive au inundat drumuri, au cauzat pene de curent și alunecări de teren în diverse zone rezidențiale. Peste 2.000 de case au fost avariate, iar 60.000 de locuințe au rămas fără energie electrică. Regiunea Bio Bio și capitala Santiago au fost printre cele mai afectate de aceste intemperii.

Alunecările de teren din regiunea Bio Bio au distrus zeci de case, multe dintre acestea fiind deja evacuate. În orașul Linares, furtunile au fost fatale pentru o persoană, care a murit după ce a fost strivită de un stâlp doborât de vânt, a anunțat Senapred, serviciul de răspuns la dezastre.

Reclamă

Conform celor mai recente evaluări, aproximativ 3.300 de persoane au fost afectate de precipitațiile abundente, în scădere față de estimarea inițială de 4.300. Ploile au persistat în regiunile centrale și sudice ale țării pe parcursul săptămânii trecute, cauzând închiderea școlilor și evacuarea masivă a populației.

O „zonă de dezastru” a fost declarată în Santiago și alte provincii, în scopul mobilizării resurselor necesare pentru a face față situației. Ministerul Educației a dispus suspendarea cursurilor în șapte din cele 16 regiuni ale Chile, inclusiv în capitală. „Orașul rezistă, dar facem apel la responsabilitate,” a declarat guvernatorul Regiunii Metropolitane Santiago, îndemnând locuitorii să rămână în locuințele lor.

Situația din Chile rămâne critică, iar autoritățile continuă să monitorizeze și să gestioneze efectele catastrofei naturale care a lovit țara.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro