Un bărbat din județul Prahova a fost sancționat cu o amendă de 4.000 de lei, după ce a sunat la numărul de urgență 112 și a raportat că a căzut într-o râpă. Imediat, echipele de salvare au pornit în căutarea lui. Conform publicației Observatorul Prahovean, salvatorii l-au găsit pe bărbat în stare de ebrietate, la o stână.

Apelul la 112 a fost efectuat în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 01:00. Bărbatul a afirmat că a căzut într-o râpă într-o pădure din apropierea comunei Scorțeni, județul Prahova, și că avea dureri mari în piept.

Dispecerul de serviciu a alertat imediat echipele de salvare, care au plecat în căutarea bărbatului. „Apelul nu a putut fi localizat. Am trimis ambulanța Salvamont 4×4 cu trei salvatori montani în sprijinul celorlalte instituții care-l căutau”, au transmis reprezentanții Salvamont Prahova. Fiind noapte, salvatorii au folosit și o dronă cu termoviziune pentru a-l localiza.

După ore întregi de căutări, echipele l-au găsit pe bărbat în stare de ebrietate, într-o stână. Pentru alarma falsă, acesta a fost amendat cu 4.000 de lei.