12 județe au fost afectate marți de ploi și vijelii, astfel că pompierii au intervenit pentru a evacua apa din casele inundate sau pentru înlăturarea unor arbori căzuți din cauza vântului puternic.

Pompierii au intervenit în 31 de localități din județele Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Suceava și Timiș. Pompierii au evacuat apa din 21 de case, 11 beciuri (4 instituții publice), 35 de curți, de la doi agenți economici și au îndepărtat 15 copaci, fiind avariate patru autoturisme, a transmis IGSU.

Traficul rutier a fost temporar blocat pe DJ 681, în județul Timiș, din cauza unei alunecări de teren și a aluviunilor acumulate pe carosabil, menționează IGSU.

Potrivit sursei citate, o situație deosebită s-a înregistrat în localitatea Moldova Nouă, din județul Caraș-Severin, unde scena amplasată în curtea căminului cultural a fost luată de vânt, avariind acoperișul unei case. Nu au fost înregistrate victime.

În Sibiu, pompierii militari au intervenit în localitatea Jina pentru stingerea unui incendiu la o șură cu fân care a fost cauzat de fulger, a transmis ISU Sibiu. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, alături de SVSU Jina. „La sosirea forțelor, incendiul se manifesta generalizat la întreaga anexă, existând riscul de propagare și la casă. Pompierii au acționat prompt și au limitat extinderea incendiului, astfel, casa a fost salvată. Anexa gospodărească a ars în totalitate, pentru că era din lemn. De asemenea, a ars și fânul depozitat în interior (aproximativ 5.000 tone)”, a precizat ISU.

Mai multe gospodării din localitățile Tarna Mare și Turț au fost inundate, marți, în urma unei ploi torențiale, fiind nevoie de intervenția pompierilor, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș”. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui au intervenit pentru degajarea unor arbori căzuți din cauza furtunii puternice.