Companiile farmaceutice americane doresc ca și Marea Britanie să plătească mai mult pentru medicamente. Acestea susțin că atunci când președintele Donald Trump a sosit în Marea Britanie săptămâna aceasta, el a pornit o luptă politică imensă asupra Serviciului Național de Sănătate al țării.

Reclamă

Una dintre cele mai mari probleme ale alegerilor din Marea Britanie, prevazută pentru 12 decembrie, este cum ar putea arăta un acord comercial cu Statele Unite după Brexit și dacă ar permite sau nu companiilor farmaceutice americane să perceapă mai mulți bani pentru medicamentele lor.

Există o sumă imensă în joc. Regatul Unit este o națiune bogată, cu o populație îmbătrânită și un sistem de îngrijire a sănătății finanțat de stat. King’s Fund, un analist politic în domeniul sănătății, estimează că NHS a cheltuit 22,7 miliarde de dolari doar pentru medicamente doar în Anglia în 2017.

Reclamă

Mai multe milioane ar fi fost cheltuite în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Cu toate acestea prețul estimat pentru medicamente va fi unul destul de mare și costisitor pentru consumatori, deci rămâne de văzut dacă această scumpire se va aplica.