Este băiat sau fată? Deși poveștile bătrânilor cu predicții de gen sunt doar pentru distracție, există câteva semne susținute de știință că ar putea fi un băiat sau o fată care ar putea oferi indicii despre sexul copilului tău.

Este cu siguranță foarte distractiv să ghiciți când sunteți însărcinată. Și nu lipsesc oamenii dornici să se alăture (porți un băiat pentru că burta mai sus, spune un prieten; ai acnee pentru că porți o fată, spune mama ta).

Indicii de a ghici

Plănuiești să ai copii? Iată cum poți afla exact ce sex va avea bebelușul tău
Pixabay.com

Semne că s-ar putea să porți o fată

Suferi de hiperemesis gravidarum

Majoritatea viitoarelor mamici experimentează o formă de greață matinală atunci când se așteaptă. Dar unele mame o au mult mai rău, suferind de greață și vărsături severe (numite hyperemesis gravidarum).

Studiile au descoperit că femeile care sunt însărcinate cu fete pot avea mai multe șanse de a prezenta greață și vărsături în timpul sarcinii. Aceste constatări au fost și mai strâns legate de femeile care suferă de grețuri severe matinale.

Cine este de vina? Hormonul de sarcină hCG, spun cercetătorii, pe care fetușii de sex feminin îl produc mai mult decât bărbații. 

Ești uitucă

Din motive necunoscute, unele cercetări sugerează că femeile care dau naștere fetelor au în mod constant rezultate slabe la testele de memorie. În special în domeniile abilităților de ascultare, calcul și vizualizare.

Deci data viitoare când nu vă mai amintiți unde ați pus cheile de la mașină, s-ar putea să puteți da vina pe creierul sarcinii pe fetița pe care o porți.

Ești supusă mult stresului

Asta pentru că fetele pot fi mai puțin vulnerabile la condițiile nefavorabile din uter decât băieții.

Un mic studiu din 2019, de exemplu, a constatat că viitoarele mame care au raportat că se confruntă cu stres fizic și psihologic aveau mai multe șanse să aducă pe lume fiice.

Au trecut de 32 de săptămâni de sarcină și bebelușul tău este încă încăpățânat de jos în jos, cu capul în sus? Poate că este timpul să te gândești la roz! Un studiu din 2015 al tuturor nașterilor cu un singur copil din Ungaria, între 1996 și 2011, a constatat că bebelușii cu breesă sunt mult mai probabil să fie fete decât băieți.

Semne că s-ar putea să porți un băiat

Ai urmat o dietă bogată în calorii în momentul concepției

Un studiu a constatat că o dietă bogată în calorii în momentul concepției și un mic dejun regulat cresc șansele de a avea un băiat.

Cercetătorii au descoperit că 56% dintre femeile cu cel mai mare aport de calorii în timpul concepției aveau băieți. Comparativ cu doar 45% dintre femeile cu cel mai mic aport caloric. Gândirea evoluționistă spune că fiii necesită mai multe resurse decât fiicele. Așa că o dietă mai bogată în calorii ar favoriza viitorul băiețel.

Mănânci mai mult în timpul sarcinii

Este băiat sau fată? Apetitul tău poate oferi un indiciu. Un studiu a urmărit dietele viitoarelor mame și a constatat că femeile care erau însărcinate cu băieți consumau cu aproximativ 10% mai multe calorii decât cele care erau însărcinate cu fete.

De ce apetit mai mare? Cercetătorii bănuiesc că testosteronul secretat de fetușii de sex masculin ar putea trimite mamelor lor un semnal să mănânce mai mult. Și asta ar putea explica de ce băieții tind să fie mai mari la naștere decât fetițele.

Ești revoltată de alimentele preferate de altădată

Aveți aversiuni pentru mâncare – chiar și față de cele care erau preferate? Cercetătorii spun că, cu cât o femeie însărcinată simte mai mult dezgust față de alimente, cu atât este mai probabil să fie însărcinată cu un băiat.

Motivul? Aversiunile sunt legate de modul în care funcționează sistemul imunitar al unei femei. În timp ce ea încearcă să-și protejeze fătul în creștere. Screamism, spun cercetătorii, este conceput pentru a proteja fătul de sex masculin deosebit de vulnerabil. Determinând viitoarea mamă să stea departe de substanțele potențial incomplete.

Tu și partenerul tău locuiți împreună

Cuplurile care locuiesc împreună pot avea mai multe șanse să aibă băieți decât mame singure. Un studiu care a analizat 86.000 de copii născuți în SUA între 1959 și 1998 a constatat că băieții s-au născut la 51,5% dintre femeile care au trăit cu un partener înainte de a concepe, comparativ cu 49,9% dintre femeile care nu au rămas însărcinate.