Odată cu vara, apar și țânțarii, una dintre cele mai enervante insecte atunci când intră în casă. Aceștia pot fi ținuți la depărtare cu substanțe chimice, care pot dăuna sănătății, dar și de anumite plante. Dacă le ai în cameră, nu vei mai fi chinuit noaptea de mușcăturile de țânțar.
Planta care ține toți țânțarii departe de casa ta
Vara aduce cu sine soare, căldură și excursii în aer liber, dar, din nefericire, și invazia neplăcută a țânțarilor. Însă, există plante care au proprietăți naturale de respingere a țânțarilor.
Lavanda, recunoscută pentru mirosul său plăcut, ține țântarii departe. Acestă plantă ușor de întreținut poate fi cultivată în grădină sau în ghivece, atât în interior, cât și pe terasă.
Iar în cazul în care nu poți să ai această plantă, există și ulei esențial. Și acesta conține substanțe naturale care alungă țânțarii, oferind în același timp un miros relaxant pentru oameni.
Alte plante care te ajută să te protejezi de mușcăturile de țânțari
Busuiocul este o plantă aromată utilizată frecvent în bucătărie, dar are și calități excelente de a ține țânțarii departe. Acest lucru este posibil deoarece conține uleiuri volatile care acționează ca repelenți naturali pentru țânțari.
Mușcatele sunt flori decorative populare, cu o varietate de culori și forme, nelipsite din casele românilor. Ceea ce le face deosebite este că pot funcționa și ca repelenți naturali pentru țânțari. Ele conțin uleiuri esențiale care împiedică țânțarii să se apropie.
Rozmarinul este adesea folosit ca condiment în bucătărie, dar, pe lângă asta, te protejează și împotriva țânțarilor. Frunzele sale emana un miros plăcut pentru oameni, dar neplăcut pentru țânțari.
De asemenea, poți usca crenguțe de rozmarin și le poți arde ca tămâie într-un vas rezistent la căldură. Frunzele uscate vor elibera un miros puternic care te va scăpa de toți țânțarii din casă.