Plăcintă turnată cu brânză dulce
Desert specific românesc cu brânză cremoasă dulce și blat pufos
Pentru aluat:
- 2 ouă;
- 9 linguri de zahăr pudră;
- 9 linguri de ulei;
- 9 linguri de lapte;
- 12 linguri de făină;
- 12 linguri de făină;
- un plic de praf de copt;
- o fiolă de esență de vanilie;
- un praf de sare.
Pentru umplutură:
- 500-600 g de brânză dulce de vaci;
- zahăr — după gust;
- 2 ouă;
- coji confiate de portocală — după gust.
Pregătiți aluatul:
-
Bateți ouăle cu praful de sare până când se vor albi și își vor dubla volumul. Adăugați zahărul pudră,esența de vanilie, uleiul și laptele.
-
Adăugați făina combinată cu praful de copt. Amestecați foarte bine. Veți obține o compoziție mai densă decât smântâna fermentată (precum aluatul pentru chec).
-
Coaceți-l pe parcursul a 10-15 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C (150°C pentru cuptorul electric), până când se va închega.
-
Între timp pregătiți umplutura:amestecați toate ingredientele necesare. Pentru ca compoziția respectivă să fie mai pufoasă și mai gustoasă, o puteți pregăti cu ajutorul mixerului vertical.
-
De asemenea, puteți să adăugați în umplutură orice adaosuri — după propriul dumneavoastră gust. Dacă brânza dulce de vaci este foarte uscată, adăugați încă un ou sau o lingură de smântână fermentată în umplutură.
-
Lăsați-o să se răcească și porționați-o. Scoateți tava din cuptor și răspândiți uniform umplutura de brânză pe blatul copt. Apoi acoperiți-o cu aluatul rămas. Coaceți plăcinta timp de 30 minute, până când se va rumeni.