Reclamă
Reclamă

Placenta jos inserată, numită și placenta praevia, acoperă parțial sau total colul uterin, făcând imposibilă nașterea pe cale naturală. Conform Dr. Anca Badea, medic specialist obstetrică-ginecologie, aceasta este o condiție care necesită o atenție sporită și o intervenție medicală specifică.

„Principala manifestare clinică în caz de placenta praevia este sângerarea vaginală, în special în a doua parte a sarcinii,” afirmă Dr. Anca Badea. Metroragiile se produc, de cele mai multe ori, fără durere, iar sângele are culoarea roșie intensă. Dacă hemoragia este semnificativă, placenta jos inserată trebuie considerată o urgență și gravida are nevoie de tratament de susținere și îngrijiri medicale spitalicești.

În cazul în care o gravidă este diagnosticată cu placenta praevia, nașterea pe cale naturală nu poate fi o opțiune. Medicul obstetrician programează astfel operația cezariană pentru a asigura siguranța mamei și a copilului. Este esențial ca femeia însărcinată să respecte recomandările medicale pentru a evita hemoragiile și declanșarea nașterii înainte de vârsta de 37 de săptămâni de sarcină.

Reclamă

Placenta praevia reprezintă o condiție medicală gravă care necesită monitorizare atentă. Riscurile includ sângerări severe, care pot pune în pericol viața mamei și a copilului, și necesită intervenții medicale precise și planificate.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro