Alex Pițurcă ar fi părăsit deja țara. Se crede că a plecat în Italia

Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, ar fi fugit din România. Asta după ce tatăl lui a fost reținut de DNA pentru afaceri ilegale, desfășurate în timpul pandemiei. Vizat în dosar este și fostul fotbalist, dar se pare că el s-a făcut nevăzut. 

Victor Pițurcă trebuie să dea socoteală pentru afacerile desfășurate în perioada pandemiei. Fostul selecționer al naționalei României ar fi fost reținut și dus la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Mai exact, este vorba despre un dosar cu o afacere cu măști de protecție din 2020. Vizat este un contract încheiat Ministerul Apărătii Naționale cu firma Helios Dentserv, care a presupus distribuirea a 100.000 de măști FFP3 către Ministerul Sănătății.

Surse afirmă că marți, 31 ianuarie, instanța va decide dacă Pițurcă va fi arestat preventiv pentru 30 de minute. Alături de el a fost dus la audieri și Țuțu Gabriel, director general al CN Romarm SA.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție., a transmis DNA.

Banii câștigați în urma acestei afaceri ar fi ajuns în conturile unei alte firme, PAV Green Energy. Culmea, unicul asociat al acestei întreprinderi este Alexandru Victorio Piţurcă, fiul lui Victor Pițurcă.

Fiul lui Victor Pițurcă, Alex Pițurcă, ar fi fugit din țară în Italia

Până acum, fostul fotbalist nu a oferit declarații despre cele întâmplate. De asemenea, el nu a dat încă explicații în fața autorităților în dosarul în care este implicat tatăl său.

Iar surse din presă afirmă că acest lucru nici nu se va întâmpla prea curând. Se pare că Alex Pițurcă ar fi părăsit deja țara. Se crede că a plecat în Italia, dar nu este clar până acum unde se află în timp ce tatăl său este reținut de autorități.

Coincidență sau nu, în Italia în aceste momente de află și fosta soție a lui Pițurcă Jr., Cristina Ich. Influencerița a postat câteva videoclipuri pe pagina sa de Instagram, unde a spus că nu știe nimic despre cele întâmplate. Ea a povestit doar că se află acolo cu fiul său, care învață să schieze.

Share.