Situație de râsul curcilor la primăria comunei Sutești din județul Vâlcea, după ce a fost executată silit de o trupă de lăutari din Satu Mare. În urmă cu 9 ani, aceștia au cântat la o sărbătoare a localității, însă nu au fost plătiți. Din acest motiv, lăutarii au dat primăria în judecată și au câștigat. Acum, primăria datorează o jumătate de milion de lei cântăreților. 

O primărie din Vâlcea a ajuns la sapă de lemn, după ce a acumulat mai multe datorii la… lăutari. În 2013, primăria a dat petrecere mare în comună de ziua recoltei, însă a uitat să mai plătească și muzicanții. Revoltați, aceștia au acționat în instanță primăria din Sutești.

Primărie din Vâlcea, executată silit de lăutari

Astfel, în 2019, judecătorii au stabilit că primăria trebuie să plătească lăutarilor în jur de 23.000 de lei. Pentru că plata nu s-a făcut, datoria a crescut enorm, iar cu tot cu penalități, a ajuns acum la jumătate de milion de lei.

Între timp, primăria a schimbat edilul, așa că actual primar al comunei a sperat că va ajunge la o înțelegere cu artiștii. Din păcate, executorii au decis să scoată la vânzare microbuzele școlii din localitate, care deservesc 140 de elevi, informează Agerpres.

A fost o situație critică, dezastruoasă. Ne dădea, vă dați seama, peste cap.”, a spus directorul școlii din localitate, Ion Vlădescu.

Actualul edil va plăti datoria în rate

Pentru a nu-i lăsa pe copii fără transport, primăria a acceptat să plătească datoria în rate. Astfel, 18.000 de lei se duc lunar la asociația care îi reprezintă pe artiști. Fostul primar, Ion Stănescu, cel care a organizat toată petrecerea, nu a comentat situația creată.

„Din păcate, această este realitatea. Este o datorie care în momentul de față este de 5,2 miliarde de lei vechi către niște lăutari din Satu Mare care au cântat la Ziua Comunei în 2013.

Au fost aduși pe un contract cu un onorariu de 25.000 de lei, dar care nu a fost achitat la timp de administrația de la acea vreme, astfel că s-a ajuns la această suma foarte mare pentru posibilitățile bugetului local. I-am deschis din nou acestei asociații o acțiune. Suntem reprezentați de către un avocat și continuăm. Nu puteam să pierdem aceste microbuze școlare. De aceea am făcut eșalonarea aceasta.”, a precizat Ion Dumbravă, actualul primar, scrie g4media.ro.

„E o rușine! Pentru comună e o durere. Dar ăștia sunt oamenii, asta e comuna. Dacă suntem oameni slabi, suntem oameni proști…”, a comentat și un localnic.