Se fac scenarii legate de "sacrificarea" Ministrului Agriculturii după rezultatele legate de negocierile de la Bruxelles

S-a vehiculat intens în ultimele zile ideea că ministrul Agriculturii, Petre Daea va avea de suferit pe plan politic după negocierile de la Bruxelles. Oficialul a reușit să obțină cea mai mică sumă dintre toate statele care vor primi despăgubiri pentru fermieri. Acum, șeful PSD a creat și mai mult suspans legat de acest context.

Marcel Ciolacu spune ce se va întâmpla cu Petre Daea

Șeful PSD, Marcel Ciolacu a fost întrebat recent dacă susține demiterea lui Petre Daea din fruntea Ministerului Agriculturii.  Surprinzător pentru mulți a fost faptul că oficialul a evitat un răspuns concret în acest sens.

Petre Daea a luat parte la negocierile de la Bruxelles care vizau despăgubirile fermierilor afectați de criza cerealelor în contextul războiului din Ucraina. Pentru că România a obținut puțin peste 10 milioane de euro, în timp ce alt stat va încasa și 30 de milioane de euro mai multe voci ar fi cerut înlăturarea lui Daea de la minister.

Marcel Ciolacu a precizat că ține de atribuțiile premierului să analizeze activitatea miniștrilor. Cu toate acestea, oficialul a menționat că va face și o analiză proprie în acest sens. Cercetarea în acest sens va fi realizata până la rotația guvernamentală. Procedura este deja programată pentru perioada mai-iunie.

Cred că nu încălzește pe nimeni dacă Daea e vinovatul sau nu. Când se face rotația, vom vedea dacă Daea e vinovat sau nu. Până atunci, dacă nu se fac schimbări majore guvernamentale, să lăsăm miniștrii și ministerele să funcționeze”, a afirmat șeful PSD.

Marcel Ciolacu a ținut să precizeze și faptul că nu a avut o discuție cu Petre Daea după revenirea acestuia în țară.

România a solicitat UE acordarea a peste 45 de milioane de euro care să fie alocate despăgubirilor fermierilor. Din acest total, s-a decis că ne vor fi acordate doar 10,5 milioane de euro.

 

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.