Reclamă
Reclamă

Peste jumătate dintre români, mai exact 57%, consideră că România va intra în criză financiară în acest an, conform unui studiu realizat de Reveal Marketing Research pentru o companie de investiții. Studiul, realizat în luna mai 2024, a inclus un eșantion de 1004 persoane.

Studiul relevă că tinerii sunt cei mai pesimiști în privința previziunilor economice. 84% dintre tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani, care au participat la cercetare, sunt de părere că România va fi afectată de o criză economică în acest an.

Principala cauză identificată pentru potențiala criză economică este inflația. 76% dintre respondenți cred că inflația va fi factorul principal care va declanșa criza. Conflictele internaționale sunt considerate a doua cea mai importantă cauză, fiind menționate de 56% dintre participanți.

Reclamă

Pe lângă inflație și conflictele internaționale, românii mai văd modificările legislative, alegerile electorale, evenimentele personale inopinate și șomajul ca fiind alte posibile cauze ale crizei financiare.

În ceea ce privește metodele de economisire, mai bine de jumătate dintre participanții la studiu, respectiv 66%, susțin că „banii puși deoparte” reprezintă o metodă sigură de a economisi. Depozitele de economii din bancă sunt de asemenea considerate o opțiune sigură de către 60% dintre respondenți.

Studiul a fost realizat de Reveal Marketing Research pe un eșantion de 1004 persoane, oferind o perspectivă clară asupra percepțiilor economice ale populației din România.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro