Reclamă
Reclamă

Peste jumătate din țară este sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică, furtunile afectând deja mai multe zone. Ploile abundente și vijeliile puternice vor continua pentru încă o zi.

În Capitală, marți seara, o furtună puternică a determinat intervențiile pompierilor în multiple zone, după ce copaci căzuți au avariat mai multe mașini. Nu au fost raportate victime.

În Suceava, a fost emis un cod roșu de furtună, iar mai multe străzi au fost inundate. La Sibiu, traficul rutier a fost blocat pe Calea Şurii Mici, între intersecţia cu DN7H și cartierul Magnolia, fiind necesară intervenția pompierilor cu o motopompă pentru a evacua apa.

Reclamă

La ieșirea din Târgoviște, traficul rutier a fost blocat de un copac căzut pe șosea. De asemenea, traficul feroviar a suferit perturbări, cu întârzieri majore ale trenurilor. Între halta Silhoasa și staţia Iaşi, un copac a căzut pe firul de contact, blocând trenurile 4207 și 1830.

Între staţiile Izvorul Mureşului și Voşlăbeni, lipsa de tensiune pe linia de contact a determinat staționarea trenurilor 4509 și 4511 în staţia Izvorul Oltului, precum și trenurilor 1646 și 1645. Între staţiile Văratec și Suceava, copacii căzuți pe firul de contact au forțat trenul 5572 să oprească. CNCF CFR SA a direcționat o drezină pantograf pentru a remedia incidentul.

Între staţiile Văratec și Suceava, ca urmare a înfundării unui podeţ, apa a ajuns la nivelul șinei, determinând staționarea trenurilor 1763 și 1751 în staţia Văratec, afectând și trenurile 5535 și 5537.

CFR a anunțat: „Până la normalizarea traficului, trenurile întârziate pot genera întârzieri pentru alte trenuri aflate în circulaţie. Personalul de tren este instruit să ofere informaţii călătorilor despre legăturile existente pentru trenurile afectate.”

Ploile și instabilitatea atmosferică vor continua să afecteze țara pentru încă o zi, fiind așteptate cantități mari de apă și vijelii puternice.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro