Un studiu realizat de compania Prograd dezvăluie că 52% dintre britanici se gândesc să părăsească Marea Britanie căutând oportunități de muncă mai bune în străinătate, impulsionați de condițiile din sănătate, educație, avocatură și servicii financiare, aceste domenii fiind printre cele mai afectate de costul crescut al vieții și dificultățile economice.
Motivele centrale ale acestei dorințe sunt legate de costul ridicat al traiului și incapacitatea de a-și permite o locuință, citate de 41% dintre respondenți, precum și percepția impactului negativ al economiei asupra economiilor personale și posibilitatea de a câștiga mai bine în altă parte. Aproximativ 40% dintre cei chestionați consideră că Regatul Unit nu mai este atractiv pentru tineret, iar obstacolele majore identificate pentru tinerii britanici includ costul vieții, accesul la locuințe, salariile mici și impozitele ridicate.
În această căutare de noi oportunități, Canada, Emiratele Arabe Unite, Spania și America sunt preferate de cei interesați să se mute. Îngrijorările legate de dificultățile de a obține vize, posibil exacerbate de Brexit, indică o preferință pentru relocarea în Europa Centrală.
Studiul, care s-a bazat pe răspunsurile a 2 147 de persoane din Marea Britanie, subliniază și efectele politicilor guvernamentale recente care au condus la niveluri record de impozitare și la lupta continuă cu costul vieții, în ciuda unei scăderi ușoare a ratei inflației. Marco Logiudice, co-fondator al Prograd, remarcă că Marea Britanie devine rapid mai puțin atractivă pentru cei interesați să-și facă un viitor în această țară, subliniind provocările cu care se confruntă lucrătorii cheie și tinerii în realizarea succesului financiar.
Sondajul evidențiază o perspectivă îngrijorătoare pentru viitorul Regatului Unit, pe măsură ce tot mai mulți cetățeni se gândesc să migreze în căutarea unor condiții de viață și muncă mai bune.