Reclamă
Reclamă

Peste două tone de polen de canabis au fost confiscate într-o operaţiune comună franco-spaniolă în Marea Mediterană, în largul coastelor Cataloniei, a anunţat luni prefectura Mediteranei, autoritatea maritimă franceză.

„E una din cele mai importante capturi realizate pe Mediterana de autorităţile franceze în ultimii ani”, a menţionat autoritatea, referindu-se la operaţiunea care a avut loc sâmbătă. Recordul precedent era de 4,2 tone de răşină de canabis, capturate într-o zonă situată mai la sud.

„Pe 15 iunie, la începutul după-amiezii, un elicopter al vămii franceze desfăşurat în Spania a identificat o ambarcaţiune rapidă încărcată (cu drog)” care staţiona, aşteptând vizibil ordinul de descărcare, potrivit unui comunicat al prefecturii. A fost lansată o operaţiune comună franco-spaniolă, cu participarea unei nave de patrulă a vămii franceze, care „s-a apropiat discret”, precum şi a trei vedete rapide şi a unui elicopter ale autorităţilor spaniole, scrie Agerpres.

Reclamă

Seara s-a dat ordinul de intervenţie, iar traficanţii au fugit imediat, aruncând pachetele cu stupefiante în mare.

Au fost recuperate 61 de pachete cu un total de 2,4 tone de polen de canabis, drogul fiind remis autorităţilor spaniole, a mai menţionat autoritatea franceză, subliniind „excelenta coordonare a amplului dispozitiv franco-spaniol”.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro