Reclamă
Reclamă

Peste 80 de persoane au murit şi multe altele au fost rănite în urma unei busculade care a avut loc marţi la o adunare religioasă hindusă în statul Uttar Pradesh din nordul Indiei, potrivit presei locale citate de Xinhua.

Oamenii se adunaseră pentru a-l sărbători pe zeul hindus Shiva în oraşul Hathras, la 140 de kilometri sud-est de New Delhi, scrie Agerpres. Ministrul-şef al statului, Yogi Adityanath, a ordonat o anchetă asupra incidentului, relatează Reuters.

Incidentele fatale sunt frecvente la lăcaşurile de cult din India în timpul marilor evenimente religioase, scrie AFP. Cel puţin 112 persoane şi-au pierdut viaţa în 2016 după o explozie provocată de artificii într-un templu unde se sărbătorea Anul Nou hindus. În 2013, 115 credincioşi au murit în urma unei busculade în apropierea unui templu din Madhya Pradesh. Aproape 400 000 de persoane se adunaseră în momentul în care s-a răspândit zvonul că un pod era pe cale să cedeze, ceea ce a provocat învălmăşeala. În 2008, cel puţin 224 de pelerini au murit şi peste 400 au fost răniţi în circumstanţe similare la un templu din oraşul nordic Jodhpur.

Reclamă

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro