Reclamă
Reclamă

Peste 3.000 de permise de conducere au fost reținute de polițiști în minivacanța de Rusalii, dintre care 59 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise, în creștere cu 33,9% față de anul precedent, conform datelor prezentate marți de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„Principalele misiuni din aceste zile au fost fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave de circulație, asigurarea desfășurării în siguranță a evenimentelor publice, gestionarea eficientă a intervențiilor în situații de urgență și a controlului în punctele de trecere a frontierei, numărul persoanelor care au tranzitat frontiera fiind cu aproape 6% mai mare față de perioada similară a anului trecut. Datorită măsurilor luate și a mobilizării efectivelor MAI, nu au fost înregistrate incidente grave, fiind menținut un nivel adecvat al siguranței publice”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, potrivit News.ro.

Astfel, în fiecare zi, au fost mobilizate peste 25.500 de efective ale MAI.

Reclamă

Potrivit sursei citate, structurile de ordine publică au avut peste 14.600 de intervenții, iar structurile pentru situații de urgență – 7.425 de intervenții, din care 5.739 pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 599 pentru stingerea de incendii. Angajații MAI au salvat peste o sută de persoane din diferite situații de pericol.

În plus, structurile MAI au fost sesizate cu privire la producerea a 4.250 de infracțiuni și au aplicat 38.220 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 17 milioane de lei.

„În aceste zile, efectivele MAI au efectuat peste 100.000 de verificări cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Având în vedere creșterea semnificativă a valorilor de trafic din aceste zile, echipajele rutiere au fost suplimentate la nivelul întregii țări, beneficiind inclusiv de sprijinul aerian al aeronavelor Inspectoratului General de Aviație. În atenția polițiștilor au fost șoferii care nu au respectat normele rutiere și au pus în pericol siguranța traficului”, a afirmat Dajbog.

Potrivit sursei citate, s-a acționat zilnic cu aproximativ 300 de radare, fiind reținute 3.075 de permise de conducere dintre care 59 ca urmare a consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în creștere cu 33,9% față de anul precedent. De asemenea, au fost retrase 1.279 de certificate de înmatriculare.

„Numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu 25% față de anul trecut și cu mai mult de o treime față de anul 2022. Tot în scădere este numărul victimelor accidentelor, cu peste 6%”, a adăugat purtătorul de cuvânt al MAI.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro