Reclamă
Reclamă

Mai bine de un sfert dintre elevii de clasa a opta au luat note sub 5 la Evaluarea Națională, aceste rezultate fiind cele mai slabe din ultimii cinci ani. Pentru Școala Gimnazială „Anton Pann” din Craiova este al treilea an consecutiv în care promovabilitatea este zero.

Directoarea instituției, Cristina Micu, a afirmat: „Atât s-a putut anul acesta. După perioada de contestații sper să avem… Deoarece avem o medie de 4.92 și avem depusă o contestație, să reușim să depășim acest prag de 0%.”

Tot în județul Dolj, la Liceul Tehnologic „Constantin Ianculescu” din Cârcea, niciun elev nu a reușit să obțină nota 5 pentru al treilea an consecutiv. Adrian Velișcu, directorul liceului, a declarat optimist: „S-a făcut un mic salt, ca să îl putem numi așa, față de 1 cât a luat la matematică la simulare, acum a luat 4, iar la Limba și Literatura Română 4.70.”

Reclamă

Norica Ciocă, profesoară la aceeași instituție, a precizat: „Au fost chemați la ore suplimentare, dar, din păcate, una dintre fete nu s-a prezentat niciodată. Și la școală a avut foarte multe absențe, iar cealaltă a venit mai mult după rezultatele de la simulări, când au fost foarte mici, a frecventat mai bine școala, a venit cât de cât și la pregătirea suplimentară, dar nu așa cum ar fi trebuit și nu de atâtea ori de câte ori a fost chemată.”

Potrivit Aidei Ionescu, inspectorul general adjunct al ISJ Dolj, „Procent zero am avut în 10 unități de învățământ. Însă, mai avem în rândul celor 10 unități de învățământ cu procent 0% prezență de 10, 9, 7, 4, respectiv 5 elevi pentru fiecare unitate de învățământ.”

La nivel național, aproape 40.000 de elevi au obținut medii sub 5 la Evaluarea Națională. Există, totuși, și exemple pozitive. Maria Iftimie, o elevă dintr-un sat din județul Galați, a reușit să obțină nota 10 fără nicio oră de meditație. Ea a precizat: „Știam de mult timp la ce liceu vreau și m-am pregătit din timp, de foarte mult timp. Nu cred că depinde nota ta de faptul că ești la o școală în oraș sau la sat. Adică se poate și așa.”

George Dănăilă, directorul Școlii Gimnaziale „Negoiță Dănăilă” Buceşti, a subliniat: „Educația depinde de mai mulți factori, unul dintre ei fiind ambiția și perseverența copiilor, implicarea părinților în viața școlii, cât și a cadrelor didactice, efortul și implicarea acestora.”

În total, 65 de elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională la nivel național.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro