Reclamă
Reclamă

Constanța – Forțele Navale Române organizează exercițiul multinațional “Sea Shield 24” în perioada 8 – 21 aprilie, cu participarea a peste 2.200 de militari din 12 țări aliate și partenere, incluzând Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia și Statele Unite ale Americii. Exercițiul desfășurat în Marea Neagră, zona costieră și Delta Dunării include 27 de nave maritime și fluviale, 17 aeronave și 91 de autovehicule și ambarcațiuni, având ca obiectiv întărirea securității regionale și a interoperabilității între forțe.

Regatul Țărilor de Jos și celelalte națiuni participante își unesc forțele cu Armata României într-un demers de combatere a activităților ilegale pe mare și fluviu, controlul maritim și fluvial, căutare-salvare pe mare și asigurarea securității la nivelul infrastructurii critice. Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN) subliniază că “Sea Shield 24” este cel mai complex eveniment de acest tip condus de Forțele Navale Române, promovând interesele României la nivel regional și internațional.

MApN accentuează obiectivele exercițiului ca fiind creșterea nivelului de interoperabilitate și optimizarea eforturilor interinstituționale în cadrul Forțelor Navale, în strânsă cooperare cu celelalte categorii de forțe. Prima ediție a “Sea Shield” a avut loc în 2015, cu scenarii adaptate dinamic pentru a răspunde la amenințările la adresa securității regionale.

Ceremonia de deschidere este programată în data de 8 aprilie la Terminalul Pasageri din portul Constanța, marcând startul a două săptămâni de intensă colaborare interaliată în scopul asigurării păcii și stabilității în regiunea Mării Negre.

Reclamă

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro