Reclamă
Reclamă

Operatorii STS ai Serviciului de Urgenţă 112 au preluat şi procesat, la nivel naţional, peste 15.700 de apeluri de urgenţă, joi seara, între orele 19:00 şi 2:00, pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice care au vizat intensificări puternice ale vântului, căderi de grindină şi averse însemnate cantitativ.

Potrivit unui comunicat al STS, la 112 Bucureşti-Ilfov, în intervalul 23:00 – 1:00, s-au înregistrat peste 4.200 de apeluri. În cele două ore, operatorii STS au preluat aproximativ 22 de apeluri pe minut, cu creşteri până la 77 apeluri pe minut.

„Cele mai multe apeluri au semnalat inundări de case, clădiri, străzi, intersecţii, precum şi prăbuşiri de elemente de construcţie/acoperiş, fiind transferate către ISU – SMURD, Poliţie şi Ambulanţă. De asemenea, în multe dintre situaţiile anunţate la 112 au existat apeluri multiple care semnalau aceeaşi urgenţă”, se arată în comunicatul STS.

Reclamă

Pe durata manifestării codului roşu, în jurul orei 23:30, încărcarea pe 112 Bucureşti-Ilfov a crescut de peste cinci ori, ceea ce a condus rapid la mobilizarea şi suplimentarea numărului de operatori atât la nivelul Capitalei, cât şi în centrele judeţene de preluare a apelurilor de urgenţă. În tot acest interval, operatorii STS au prioritizat urgenţele critice pe baza procedurilor operaţionale specifice.

Pentru gestionarea rapidă şi eficientă a apelurilor la 112, odată cu intrarea în vigoare a avertizărilor de vreme extremă, STS a suplimentat numărul de operatori şi a adaptat fluxurile de lucru dintre operatorii STS şi dispecerii agenţiilor specializate de intervenţie, precizează sursa citată.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro