Reclamă
Reclamă

Peste o sută de cupluri de același sex s-au căsătorit vineri într-o ceremonie de grup care a avut o încărcătură romantică, dar și politică, ca parte a lunii Pride din Mexico City.

Conform rapoartelor, 147 de cupluri și-au declarat angajamentul unul față de celălalt într-o adunare emoționantă, simbolizând lupta lor de ani de zile pentru drepturi egale.

Ceremonia a debutat cu un concert al Corului Gay din Mexico City, urmat de un ritual civil pentru schimbul de jurăminte și oficializarea căsătoriilor.

Reclamă

„Mi-am spus că astăzi este doar o zi normală. Dar simt nervozitatea și emoția, acest sentiment plăcut în special, cu toată comunitatea aici unită, simți o energie plăcută”, a declarat mirele Ricardo Mercado.

Mexico City, capitala Mexicului, a fost un pionier mondial în legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, aceste uniuni fiind permise din 2009.

Nunțile în masă între persoane de același sex fac parte dintr-o ceremonie anuală ce are loc în luna Pride în oraș.

În 2023, sute de cupluri de același sex și persoane transgender din Ciudad de Mexico și-au sărbătorit căsătoriile și finalizarea proceselor administrative pentru schimbarea sexului.

În acel an, aproximativ 120 de cupluri au îndeplinit cerințele pentru a se căsători sub sloganul „Mână în mână, mărșăluim cu mândrie”, a anunțat guvernul orașului într-o declarație.

În 2022, ceremonia a avut loc pentru prima dată în doi ani, după ce fusese anulată din cauza pandemiei de Covid-19. Un tort de nuntă mare, decorat cu glazură curcubeu, a fost împărțit participanților.

Ceremonia, finanțată de administrația locală, oferă o modalitate economică pentru cupluri de a se căsători.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro