Peste 10 milioane de ucraineni sunt lipsiți de electricitate, a anunțat președintele Volodymyr Zelensky, în timp ce în țară a apărut prima zăpadă. Mai multe orașe, inclusiv capitala Kiev, au fost ținta unor lovituri rusești în timpul zilei, iar peste noapte sunt așteptate temperaturi de până la -10 grade.

O „răcire brutală”, care a dus la o creștere a consumului de electricitate și „a complicat și mai mult situația deja dificilă din sistemul electric”.

Kievul reclamă un număr „oribil” de cazuri de tortură în Herson în timpul ocupației rusești. Nu a văzut încă tortură la o asemenea scară. „După ce a vizitat toate camerele de tortură din diferite regiuni ale Ucrainei”, Dmytro Loubynets, responsabilul pentru drepturile omului din parlament, a declarat joi la televiziunea de stat că „amploarea fenomenului” din Herson, care a fost eliberat miercuri, 9 noiembrie, după săptămâni de ocupație, a fost „oribilă”.

El a spus că „zeci de persoane” au fost „electrocutate, bătute cu țevi de metal”. „Le-au fost rupte oasele” și „rușii au filmat totul”, a acuzat el.

Sursa: Social media

Reprezentantul ucrainean se teme că „în fiecare localitate importantă” va fi descoperită o „cameră de tortură”

Experți ucraineni sosesc în Polonia. Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a anunțat joi sosirea unei delegații ucrainene în Polonia. „Sperăm că vor putea accesa rapid locul (unde două persoane au fost ucise de o rachetă), în cooperare cu forțele de ordine poloneze”, a scris el pe Twitter, după un schimb de replici cu omologul său polonez.

Volodymyr Zelensky își schimbă povestea. Președintele ucrainean a recunoscut incertitudinea cu privire la originea exploziei, pe care a atribuit-o rapid Rusiei. „Nu știu ce s-a întâmplat. Nu știm cu siguranță. Lumea nu știe. Dar sunt sigur că a fost o rachetă rusească, sunt sigur că am tras de la sistemele de apărare aeriană”, a spus el.

Rusia lovește din nou. Mai multe zone au fost lovite de rachete și drone. Cel puțin patru persoane au fost ucise într-un atac asupra unor clădiri rezidențiale din Vilniansk, în regiunea Zaporizhia, potrivit președinției. În Dnipro, 14 persoane au fost rănite. Și în apropiere de Odessa, infrastructura a fost afectată, potrivit autorităților regionale.