Narcisismul poate duce la forță mentală și este mai puțin predispus la stres și depresie, potrivit unui nou studiu de cercetare condus de Queen’s University Belfast, care a fost publicat în revistele Personality and Individual Differences și European Psychiatry.

Tulburarea de personalitate narcisistă se caracterizează prin credința că ești mai bun și că meriți lucruri mai bune decât alți oameni. Cei care sunt narcisiști ar putea acționa ca și cum ar fi „deasupra” celorlalți și ar putea exploata cu ușurință sau elimina cu ușurință alte persoane pentru propriul câștig.

Dr. Kostas Papageorgiou, de la școala de psihologie a reginei, spune că există, de fapt, două tipuri de narcisism – grandios și vulnerabil.

Trei studii care au implicat mai mult de 700 de persoane au constatat că cei care au punctat foarte mult pentru narcisism grandios au avut niveluri mai mici de stres percepute și au fost mai puțin predispuși în a-și vedea viața ca fiind stresantă.

Dr. Papageorgiou a spus: „Rezultatele tuturor studiilor pe care le-am efectuat arată că narcisismul grandios se corelează cu componente foarte pozitive ale durității mentale, cum ar fi încrederea și orientarea spre scopuri, protejarea împotriva simptomelor depresiei și a stresului perceput”.