Persoanele defavorizate au ajuns în atenția autorităților.

Acestea vor primi în curând ajutoare constând în măști de protecție. Anunțul vine din partea Ministerului Sănătății. Deocamdată însă procedura este în faza incipientă. Persoanele la care vor ajunge ajutoarele trebuie să mai aștepte până se finalizează procedura legală.

Persoanele defavorizate au ajuns în atenția autorităților

Persoanele defavorizate vor primi măști pentru protecție în valoare de peste 11 miliarde de lei vechi. Ministerul Sănătății nu a demarat încă procedura de achiziție. deocamdată proiectul este în stadiul licitației.Potrivit ministrului sănătății, Nelu Tătaru, acestea vor ajunge la peste 2 milioane de români.

”Avem în desfăşurare o licitaţie, conform Hotărârii de Guvern modificată că şi lege de către Parlamentul României, pentru persoanele defavorizate, unde avem 115 milioane de măşti pentru 2,3 milioane de persoane.Astăzi a fost ultima zi de depunere a ofertelor, mâine se deschid ofertele, vom avea şi furnizorul, se semnează contractul şi în zilele următoare vom avea şi furnizarea acestor măşti.” a declarat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Persoanele defavoritzate incluse în proiect sunt din toate județele țării. Potrivit Ministrului Sănătății, Direcțiile de Sănătate se vor ocupă îndeaproape de acest demers.

”Vor merge în toate judeţele, sunt identificate toate persoanele defavorizate. Ministerul le va dirija către Direcţia de Sănătate Publică, către autorităţile locale”, a mai adaugta Nelu Tătaru.

Persoanele defavorizate vor fi identificate în prealabil astfel încât procedura să fie ușor de implementat. Persoanele defavorizate vor primi masti gratuiteÎn declarația pe marginea acestui subiect, Ministrul a avut și alte remarci legate de sistemul medical din românia. În opinia să, în ultimele luni au ieșit la iveală și alte probleme din acest sector. Unul dintre ele ar fi politizarea, fapt care pune piedici serioase în desfășurarea unei activități normale în structura.

 

„Cea mai mare problemă pe care o văd eu în acest moment o reprezintă politizarea sistemului. Trebuie să ne gândim la un pact pe sănătate, avem nevoie de profesionişti. Dacă în acest moment nu îi avem sau nu îi găsim noi, trebuie să îi găsim împreună. Peticim în acest moment cu diverse propuneri, peticim cu diverse experienţe, cu exemple de bună practică, dar cred că nu e de ajuns”, a precizat ministrul Nelu Tătaru.