Reclamă
Reclamă

Persoanele cu vârsta de peste 18 ani sunt aşteptate şi anul acesta să îşi evalueze consumul personal de alcool la Săptămâna Naţională a Testării AUDIT și să primească recomandări de la specialiştii și voluntarii Asociației Aliat pentru Sănătate Mintală, până pe 23 iunie.

Campania va avea loc la nivel național, atât online, pe platforma www.testareaudit.ro, cât și offline, în peste 300 de locaţii din toate judeţele ţării, unde peste 400 de evaluatori AUDIT vor oferi informaţii şi recomandări timp de o săptămână (17-23 iunie 2024).

La baza testării stă chestionarul AUDIT, instrument dezvoltat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii și utilizat în peste 190 de țări. În urma completării lui, românii vor afla dacă felul în care consumă alcool le pune sănătatea în pericol.

Reclamă

Testul AUDIT, urmat de o intervenţie scurtă, poate preveni 1 din 3 decese cauzate de consumul problematic de alcool, conform INSP, care arată că e nevoie de 282 de astfel de intervenţii scurte pentru a salva o viaţă în fiecare an.

Anul acesta, sunt organizate campanii de testare adresate tinerilor, în campusurile universitare din țară, cu sprijinul Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), precum și în centrele sociale din București, aflate în coordonarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB). De asemenea, echipa de voluntari şi specialişti ALIAT va fi prezentă sâmbătă, 22 iunie, pe Calea Victoriei, în cadrul evenimentului „Străzi Deschise” organizat de ARCUB, cu o campanie stradală de evaluare a consumului de alcool.

Proiectul, aflat deja la a 5-a ediţie, este organizat de Asociaţia ALIAT pentru Sănătate Mintală, având ca parteneri principali Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), şi în Bucureşti cu sprijinul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), al DGASMB și al ARCUB București.

Săptămâna Naţională a Testării AUDIT se desfășoară atât în mediul online, pe platforma testareaudit.ro, cât și în peste 300 de locaţii din județele țării, unde vor fi prezenți peste 400 de evaluatori AUDIT.

Chestionarul AUDIT, utilizat la nivel global, va ajuta românii să înțeleagă mai bine impactul consumului de alcool asupra sănătății lor și să primească recomandări specifice de la specialiști. Campania se adresează inclusiv tinerilor din campusurile universitare și centrelor sociale din București, dar și publicului larg prin intermediul evenimentelor stradale.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro