Reclamă
Reclamă

Scandal de mari proporții la Giurgiu în cadrul instituției care eliberează permise de conducere. După incidentul asemănotor de la Pitești, Direcția Generală Anticorupție au în vedere 6 polițiști și șapte instructori auto.

Conform surselor, cei vizați ar fi oferit permisul de conducere în mod ilegal pentru zeci de persoane. Prețul pe care aceștia îl plăteau era de 500 de euro, iar indivizii în cauză se pare că nu fuseseră instruiți în prealabil, ei necunoscând regulile de circulație sau semnele rutiere.

Se pare că cei inculpați practicau aceste fapte frauduloase de destul de mult timp, iar cei ajutați să obțină permisul auto în schimbul sumei de bani erau în special persoane de etnie rromă, indivizi care nu puteau susține examenul auto deoarece nu aveau pregătirea necesară. Lipsa cunoștințelor nu i-a împiedicat însă să obțină permisul de conducere în mod ilegal, chiar dacă mulți dintre ei nu știau nici să citească codul rutier.

SRPCIV este în vederea DNA de o perioadă lungă de timp, iar ancheta se desfășoară de peste 6 luni.

Reclamă

Procurorii DNA au efectuat percheziții la sediul instituției de care aparțineau cei vizați, SRPCIV ( Serviciul de Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu), precum și la reședințele acestora. Joi seară, s-au efectuat în total 26 de percheziții, iar cei vizați de achetă au fost aduși ieri noapte la București pentru efectuarea interogărilor și a anchetei care îi încriminează. Se pare că audierile au durat toată noaptea, însă nu s-au oferit mai multe detalii în acest sens.

Conform adevarul.ro, surse oficiale au declarat: „Audierile sunt în curs, însă nu au fost dispuse măsuri, dar urmează sa fie dispuse de către anchetatori.”

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro