Comitetul Național pentru situații de Urgență (CNSU) a publicat un document unde au fost actualizate țările cu risc epidemiologic ridicat. Conform statisticilor, au existat câteva modificări față de ultima actualizare. Un exemplu nefericit este cazul Franței care a intrat în zona roșie. Franța este în zona roșie datorită numărului crescut de cazuri de COVID-19, deși populația este vaccinată într-un mare procent. Iată care este lista modificată.

Lista țărilor cu risc epidemiologic destul de ridicată a fost actualizată și intră în vigoare începând de azi, 3 decembrie 2021. Tot mai multe țări au rămas în zona roșie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 la nivelul fiecărei țări.

Alături de Franța, în zona roșie, se află și România datorită procentului mic de persoane vaccinate și a numărului mare de cazuri.

Lista țărilor cu risc epidemiologic

Modificările documentului privind țările cu risc epidemiologic s-au actualizat astăzi. Documentul face referire și la Spania, care, în trecut a ocupat loc fruntaș în zona roșie datorită numeroaselor cazurilor. În prezent se află în zona galbenă.

Pixabay

Conform ultimei actualizări Franța, Portugalia, Mauritius și Insulele Mariane de Nord se află în zona roșie, din cauza numărului ridicat de infectări cu virusului SARS-COV-2. Sunt și țări care au trecut în zona galbenă, după ce au stat mult timp în zona roșie. Astfel, ca țări ca Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Mongolia, Spania și Belize sunt în zona galbenă.

Din zona verde în zona galbenă au trecut câteva țări, printre care se numără Suedia, Vietnam și Brunei Darussalam.

Omicron va înlocui Delta

În România, numărul de cazuri și a infectărilor continuă să scadă. Autoritățile se îngrijorează în urma noii tulpini apărute în Africa. Raed Arafat, seful DSU consideră ca noua tulpină va înlocui tulpina Delta. Acesta explicat că vor urma mai multe tulpini care vor fi mai contagioase. Tot el consideră că doar vaccinul este salvarea pentru a scăpa de pandemie.