Când vine vorba de spălatul hainelor la mașina de spălat, specialiștii trag multe semnale de alarmă la modul acestora de spălare. Felul în care acestea sunt spălate poate provoca o mulțime de probleme care ne po afecta sănătatea. Chiar și dacă le speli, acestea îți pot îmbolnăvi organismul.
Poate nu știai, însă milioane de bacterii se află pe hainele tale după ce le scoți din mașina de spălat. Microbii se pot transfera pe materialele textile curățate. Din acest motiv, poți avea probleme serioase de sănătate.
În mașina de spălat se află milioane de bacterii
Mai mult ca sigur, după ce ai scos hainele din mașina de spălat, ai mers pe premiza că sunt curate. Însă, un lucru pe care nu îl știai este faptul că pe hainele curate, abia scoase din mașina de spălat, se află milioane de bacterii.
Bacteriile se dezvoltă când hainele sunt spălate la temperaturi joase. Atunci când scoatem mașina de spălat din rpiză, va trebui să lăsăm șusa deschisă, pentru ca aceasta să se aerisească corespunzător.
„Spălarea la temperaturi joase, de 30 de grade, oferă condiții optime pentru că microbii să se dezvolte și să se multiplice în sertarul pentru detergent sau în sistemul de închidere a mașinii de spălat“, susțîn oamenii de știință.
Trucuri pentru a evita ca hainele tale să fie contaminate cu bacterii după spălare
Este ideal ca cel puțin odată pe lună, mașina de spăllat să fie pusă în funcțiune, fără să aibă rufe în ea. Temperatura trebuie setată la 90 de grade, pentru a curăța întreg interiorul acesteia.
Un alt truc inedit este să speli lenjeriile de pat, lenjeria intimă și ciorapi separat de prosoapele de bucătărie. Cel mai important este ca ușa mașinii de spălat să nu fie închisă imediat după ce hainele au fost scoase.
Prin intermediul acestui proces, vei dezinfecta interiorul mașinii de spălat, iar hainele nu vor mai căpăta un miros neplăcut.