Reclamă

Mai sunt doar câteva zile până la Paște, iar magazinele sunt pline de gospodine, care fac ultimele cumpărături. Obiceiul românilor, ca masa să fie cât mai îmbelșugată, ascunde însă multe pericole. InfoCons trage un semnal de alarmă și le explică oamenilor la ce ar trebui să fie atenți atunci când alcătuiesc meniul pentru sărbătorile pascale.

Pericolul ascuns pentru sănătate în alimentele pentru masa de Paște. Nu te-ai fi așteptat la asta

În ziua de Paște, românii se adună la masa în familie, pregătită cu multă trudă de gospodine. Sunt nelipsite produsele din carne, dar și prăjiturile gustoase, făcute în casă sau cumpărate din comerț.

Doar că abundența ce a devenit tradiție pentru români este și foarte periculoasă. Mai ales dacă majoritatea produselor sunt achiziționate din magazine. InfoCons a făcut o listă cu alimentele pe care le servesc oamenii în această zi și a făcut un calcul. Iar rezultatul este unul dezastruos: mâncare plină de E-uri, zaharuri și sare, periculoase pentru sănătate.

Mai exact, conform listei alcătuite de specialiștii în domeniu, după o singură masa, un român a consumat nu mai puțin de 163 E-uri, 31,86 grame de sare şi 208,6 grame de zahăr.

Care sunt alimentele periculoase mâncate de Paște, dăunătoare sănătății

InfoCons atrage atenția că cele mai periculoase alimente sunt nelipsitele mezeluri, ce reprezintă aperitivul.

Masa de Paşte începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri (crenvurşti de pui, crenvurşti de porc, parizer, şuncă Praga, cabanos, bacon), iar alături de acestea se găsesc câteva sosuri de ketchup, muştar şi maioneză. Dar, acest aperitiv ajunge până la 83 E-uri, 31,6 grame de sare şi 69,8 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare., a explicat InfoCons.

Însă pericolul nu este doar aici. Și prăjiturile, cozonacul și înghețata ascuns multe E-uri și zaharuri. La fel și sucurile, energizantele sau berea, atât de iubită de români.

Ce trebuie să facă românii ca să-și protejeze sănătatea

Pentru a evita o vizită la Urgențe după Paște, românii sunt sfătuiți să mănânce cu moderație, dar și să verifice atent eticheta alimentelor, înainte să le cumpere.

În acest sens, este utilă aplicați InfoCons, care spune exact numărul de E-uri şi tipurile acestora, cantitatea de sare, cantitatea de zahăr, numărul caloriilor, dar și alergenii.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro