Reclamă
Reclamă

Mulți dintre noi ne grăbim să ne scoatem hainele din bagaje și să le așezăm în dulapul hotelului sau pensiunii, atunci când suntem în vacanță. Dar medicii avertizează asupra pericolelor ascunse din dulapurile de hotel.

Într-un clip devenit viral pe TikTok, dr. Jason Singh (@drjaysonisfresh) îi avertizează pe turiști asupra riscurilor. În primul rând este vorba despre ploșnițe, spune el, potrivit Newsweek. „Câți dintre voi vă despachetați hainele din valiză și le puneți în dulap la hotel? Vreau să știu, pentru că dulapurile de hotel, în special cele din lemn sau care au rosturi și crăpături, reprezintă un risc de infestare cu ploșnițe. Nu doar paturile au ploșnițe”, spune el.

Dermatologul Hannah Kopelman de la Kopelman Aesthetic Surgery este de aceeași părere. „Dacă există crăpături/găuri în mobilier, poate fi o cale pentru pătrunderea ploșnițelor. Așa că, de obicei, recomand oamenilor să-și păstreze hainele în pungi de plastic sau agățate pe umeraș. Sau chiar să evite dulapurile, dacă le e teamă de ploșnițe”, spune ea.

Reclamă

Existența ploșnițelor în hoteluri nu este un fenomen nou. Clinica Cleveland subliniază că acești dăunători pot supraviețui luni de zile fără să se hrănească și știu să se ascundă în diverse tipuri de mobilier, inclusiv în dulapuri. Această rezistență îi face greu de eradicat, după ce au infestat un spațiu.

„Nu există niciun risc serios pentru sănătate asociat cu ploșnițele, în afară de mușcăturile foarte incomode, uneori dureroase, și mâncărime, care pot perturba dispoziția și somnul”, spune Kopelman.

Ea sugerează și o metodă neconvențională, dar eficientă pentru depozitarea bagajelor. „Un loc bun este baia, deoarece există foarte puține crăpături în care s-ar putea ascunde ploșnițele”, spune ea.

Medicul le recomandă turiștilor să nu-și aducă bagajele în dormitor, după ce se întorc din vacanță, ci să le bage imediat la spălat, la temperaturi ridicate.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro