Reclamă

Animals International a testat mai multe branduri comune de carne de pui, porc și vită. De asemenea, au fost analizate și ouăle produse în fermele din România și comercializate în supermarketuri. Rezultatele sunt șocante.

1. Ce s-a descoperit în carnea de pui

Conform studiilor făcute pe aceste tipuri de carne s-a descoperit că cele din România prezintă bacterii rezistente și multi rezistente la antibiotice. De aceea, s-au găsit și reziduuri de antibiotic la limita detectabilității.

A fost anunțată și ANSVSA în legătură cu aceste descoperiri. Totuși, instituția spune că nu ar fi făcut până în prezent asemenea descoperiri la analizele de rutină realizate. De aceea, Animals International consideră că ANSVSA prezintă o parte din problemă și a solicitat intervenția Consiliului Suprem de Apărare al Țării.

Cei de la Animals International spun că această problemă este ascunsă sub preș de ANSVSA, chiar dacă pune în pericol viața tuturor românilor.

2. Se cere intervenția CSAT

„Statul și industria neagă realitatea dar asta nu schimbă cu nimic gravitatea situației care necesită intervenția rapidă a CSAT”, avertizează Gabriel Păun, directorul Animals International.

Investigația respectivă a fost realizată cu ajutorul echipei „Inspectorul Pro” de la Pro Tv. Ea a avut două etape: în prima produsele au fost testate de reziduuri antibiotice. Specialiștii au descoperit că din 11 probe analizate, în 5 s a confirmat prezența de reziduuri de antibiotic în ouă și în 4 probe de din diferite produse din carne de pui.

În cea de-a doua etapă a fost testată prezența bacteriilor rezistente la antibiotice în 7 probe de carne de pui, porc și vită. Și aici s-a descoperit că șase dintre acestea conțin bacterii rezistente la antibiotic.

3. Stafilococ auriu, descoperit în carnea tocată

Bacteria E. coli a fost găsită în ciocănele de pui, cârnat de porc și mușchi file. De asemenea, stafilococul auriu multirezistent la antibiotic a fost identificat în cârnatul de porc, carnea tocată amestecată din porc și vită, filet de pui și burger de vită

”Nu s-a mai inventat niciun antibiotic din anii 80. Se schimbă doar denumirea comercială a antibioticelor, atât. Am ajuns la fundul sacului. Bacteriile pe care le-am găsit în carne pot îmbolnăvi și ucide oamenii. Este clar că cel mai sigur și mai sănătos mod de hrănire este multitudinea de opțiuni pe bază de plante”, este de părere Gabriel Păun.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro