Primăria Sectorului 1, sub administrarea Clotildei Armand, a atras doar 0,5% din totalul fondurilor UE disponibile pentru București în perioada 2020 – 2024, conform declarațiilor lui George Tuță, candidatul alianței PNL-PSD. Dintr-un total de 754,8 milioane de lei, reprezentând aproximativ 151 milioane de euro, doar 3,9 milioane de lei (780.000 de euro) au fost atrași de acest sector.

„Cifrele privind absorbția fondurilor UE din Politica de Coeziune arată exact gradul de incompetență pe care Clotilde Armand a dovedit-o pe toată durata acestui mandat”, a afirmat Tuță, subliniind diferența majoră în performanța de atragere a fondurilor în comparație cu alte sectoare ale Capitalei, unde Sectorul 3 a atras 355,3 milioane de lei, iar Sectorul 6 – 186,5 milioane de lei.

În aceeași declarație, Tuță a criticat lipsa de implicare a actualului primar pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor prin proiecte finanțate de UE și a punctat că mai multe fonduri europene ar contribui la o economie mai puternică și un nivel de trai mai ridicat în Sectorul 1. El a adăugat că justificările aduse de Clotilde Armand privind blocajele din consiliul local nu stau în picioare în cazul fondurilor europene, unde principalul responsabil pentru atragerea acestora este primarul și echipa sa.